AZERBAYCAN TÜRKİYE KARDEŞLİK TOPLULUĞU

Türk ve Azerbaycan uyruklu öğrenciler arasında dostluk ilişkilerini güçlendirmek. Bu amaçla, önemli insanları bir araya getirilmesini sağlamak, Azerbaycanlı öğrencilerin Türkiye Üniversitelerini, Türk öğrencilerin Azerbaycan Üniversitelerini ziyaret etmelerini sağlamak, önemli gün ve bayramların birlikte kutlanmasını ve hatırlanmasını sağlamak.Öte yandan, Türkiye-Azerbaycan sınırları içerisinde tanıtılması ve Azerbaycan’ın milli manevi değerlerinin korunması, Azerbaycan’ın tarihinde rol almış önemli kişileri, yazarları, şairleri üniversite öğrencilerine tanıtmak ve yeni uluslar arası projeler üreterek üniversite öğrencilerinin bu konularda daha fazla bilinçlenmelerini sağlamak, Uluslararası  platformlarda dayanışmalarını güçlendirmeyi ve kültürel bağları derinleştirmeyi amaçlar.