AKIL VE ZEKA OYUNLARI TOPLULUĞU

Strateji oyunları (Othello, Kulami), sözel oyunları (Dizit, Anagram), akıl yürütme ve işlem (Numbers, Sudoku), geometrik ve mekanik (Tangram, Becerikli yapılar), hafıza oyunları (Look look, Lagoona), zeka oyunları (Resfebe) gibi oyunları öğrenerek çevremizdekilere öğretmek.

Maliyeti fazla olan oyunları kendi imkanlarımızla yaparak akıl ve zeka oyunlarını yaygınlaştırmak.

Akıl ve zeka oyunları turnuvaları yaparak takım halinde işbirliği veya rekabet ortamında düşünme becerilerini geliştirmek.

Akıl ve zeka oyunları denilince akla gelen satranç, mangala gibi oyunlar dışında başka oyunların olduğunu insanlara öğretmek.

Ulusal yada uluslar arası yarışmalarda ilgili alanlarda Balıkesir Üniversitesi’ ni temsil etmek.

Doç.Dr. Ahmet Melih GÜNEŞ