FİLM İNCELEME VE YAPIM TOPLULUĞU

Ülkemizde gelişmekte olan sinema sektöründe üniversitemiz öğrencilerine etkin izleyici, yapımcı, senarist, yönetmen ve eleştirmenlik vasıflarını katmak, bir filmin, teorisini öğretme ve öğrenme işlerini hayata geçirecek, bu hususlarda konuşma ve paneller düzenlemek, film yapımına ilgisi olan topluluk üyeleriyle senaryo yazımı, film için ses, kamera ve ışık kullanımı, kurgulama ve özel efektler dersleri vermek, ayrıca film yapımına ilgili olan öğrencilerin yazımını öğrendikten sonra kendi senaryolarını üretmeleri ve geliştirip film haline getirmeleri desteklenip topluluk halinde hayata geçirilmesi, topluluğun  ürettiği  filmler ile üniversitemiz ve topluluk üyeleri adına festivallere katılmak, ilerleyen zamanlarda üniversitemizin öncülüğünde kısa film ve senaryo yarışmaları düzenleyerek diğer üniversiteler ile etkileşim içinde ulusal bir düzeye ulaşmak, tüm bunların sonucunda öğrencilere temel bilgileri öğreterek sinema sektörümüze bilgili ve kendini geliştiren elemanlar yetişmesine katkı sağlamak ve bilinçli film izleme yetilerini geliştirmeyi amaçlar.

Prof.Dr.Mustafa ÖZSARI