Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı ile saat 08.00 - 17.00 arası iletişim kurabilirsiniz.

GASTRONOMİ TOPLULUĞU

Gastronomi Topluluğu üyelerinin; Atatürk ilkeleri doğrultusunda toplumsal ve kültürel gelişmelerine yardımcı olmak, beden ve ruh sağlıklarını korumak, araştırıcı ve yaratıcı niteliklere sahip kişiler olarak yetişmelerine katkıda bulunmak, sosyal ihtiyaçlarını karşılamak. Gastronomi alanına ilgi duyan öğrencilere gastronomi alanını tanıtmak, bilgilendirmek ve bu alanla ilgili sosyal aktivitelere katılımlarını sağlamak; gastronominin bir bilim ve sanat dalı olarak varlığına ve gelişimine katkıda bulunmak. Türk ve Dünya mutfak kültürleri hakkında bilgi sahibi olmak, araştırmalar yapmak, uygulamalarda bulunmak, ilgili konferanslar düzenlemek, etkinliklerde bulunmak. Bu alanla ilgili düzenlenecek olan konferanslara, fuarlara, yarışmalara, sergilere, gezilere ve festivallere katılmak. Ulusal ve Uluslararası damak zevkini öne çıkaran yemeklerin nasıl yapıldığının uygulamasını yapmak; gerçekleştireceğimiz gezilerle bu tatları yerinde tanımak, incelemek. Yöresel yemeklerin insan sağlığı ile ilişkisi ve yöresel hastalıkların beslenme alışkanlıkları ile ilişkisi üzerine araştırmalar yapmak, düzenlenen konferans ve panellere katılmak. Ulusal ve Uluslararası diğer ilgili topluluklarla iletişim kurmak, ortak etkinliklerde bulunmak ve öğrencilerin kültürel faaliyetlerde bulunmasına katkı sağlamak. Topluluk sadece üyelerine yönelik olarak, amaçları kapsamında faaliyette bulunabilirler.



Akademik Danışman

Dr. Öğr. Üyesi Selin İLSAY


Topluluk Başkanı

Gülçin ULUĞTEKİN


İletişim