PSİKOLOJİK DANIŞMANLIK VE REHBERLİK TOPLULUĞU

Üniversite öğrencilerine psikoloji bilimini ve danışmanlık psikolojisi  başta olmak üzere diğer alt disiplinlerini  tanıtmak  için bilimsel ve sosyal etkinlikler düzenlemek, yapılacak araştırmalar  ve çalışmalarla psikoloji  alanına katkı sunmak, öğrencilere öğrenim sürecinde ortaya çıkabilecek çeşitli  problemlere  yönelik  önleyici hizmet vermek, açıklama ve bilgilendirme gibi teknikleri kullanarak öğrencilerin toplum içindeki davranışlarının  önemi ile temel  becerilerini bilmelerini ve kendilerini tanıma ve anlamalarını  sağlamak, öğrencilerin  kendilerini gerçekleştirmelerine  yardımcı  olmak için alanında uzman akademisyenler ve araştırmacılarla  kişisel gelişim etkinlikleri düzenlemektir.

Bununla birlikte özel eğitim konusunda farkındalık oluşturmak için konferans ve seminerler düzenlemek ve sivil toplum örgütleri ile birlikte özel eğitime muhtaç bireylere yönelik çalışmalar yürütmeyi amaçlar.

Dr. Öğr. Üyesi Emine Feyza AKTAŞ